Be the Best !!!

Salvati planeta !? NU poluari!!!

Publicat de Fildan Raul on 02:38:00

Pamantul si poluarea
In timp omul a transformat natura in folosul sǎu. Consumul mare de oxigen in diverse activitati si eliminarea in aer a unui număr mare de substanţe toxice duc la încărcarea atmosferei cu substanţe dăunătoare .


Imnul Salvati Planeta!
Asculta mai multe audio Incredibil

Stratul gazos al Pamantului reprezentat de atmosfera terestra reprezintă unul dintre factorii esenţiali a existenta vieţii .
Timp de milioane de ani echilibrul natural al gazelor atmosferice s-a menţinut dar acum este ameninat de activitatiile omului.



Atmosfera este formata din :
azot 78,09%
oxigen 20,95%
argon 0,92%
bioxid de carbon 0,03%
alte gaze (xenon,hidrogen,ozon,radon,heliu) 0,1%
Din punct de vedere al sanatatii o deosebita importanta reprezintă oscilaţiile in concentraţiile ale oxigenului si ale bioxiduluide carbon din aer,deoarece acestea au un rol impornat in metabolism, in principal la nivelul plămânilor .Din cauza scăderii concentraţiilor a oxigenului si a bioxidului de carbon pot apărea fenomene de hipoxie sau de anoxie .
Definirea poluării reprezintă o problema deoarece implica mai multe aspecte si fiecare conduc la o alta explicaţie . Cea mai potrivita este definiţia data de Organizaţiei Mondiala a Sanatatii (O.M.S).
„Se poate vorbii despre poluarea atmosferica atunci când una sau mai multe substanţe străine sau amestecuri de substanţe sunt prezente in atmosfera in cantitati sau pe o perioada care pot fi periculoase pentru oameni, animale ,sau plante si contribuie la punerea in pericol sau vătămarea activitatiilor sau bunăstării persoanelor”
Principale surse ale poluării
Sursele poluării sunt impartite in trei categorii :
surse naturale
surse provocate de om(artificiale)
surse „activitatiilor ”casnice””

Despre mine

Fotografia mea
Living the life !! and enjoying all the good and bad things..

Persoane interesate