Be the Best !!!

Ce este interviul.

Publicat de Fildan Raul on 08:22:00


Interviul este specia care informează şi elucidează, prin intermediul unui dialog. Rolul reporterului de interviu este să stabilească un dialog viabil, un mod de comunicare între el şi cititor. Sondajul de opinie, informaţia şi lămurirea unei situaţii sunt laturile principale ale interviului. Întrebările trebuie să fie scurte, clare şi puse în cunoştinţă de cauză. Interviul are funcţia principală de a exprima o atitudine, o opinie, este un mod direct de prezentare a unor idei. Întrebările depind şi de informaţia pe care o are jurnalistul despre cel intervievat.

Interviul poate fi construit pentru a reliefa un portret, sau poate fi interesant prin opinii, idei, lămurirea unei atitudini, aceasta fiind cu adevărat misiunea unui interviu.

Tipuri de interviuri

- interviul expres (interogarea câtorva trecători în legătură cu un eveniment unanim cunoscut şi actual) interviul-informaţie - interviul-explicaţie (prin care reporterul îl determină pe intervievat să-şi justifice o atitudine, să-şi explice actele, opiniile, opera, etc).

Cum trebuie să fie întrebările într-un interviu

- să nu se refere la domenii cunoscute ziaristului

- să nu aibă caracter general

- să nu fie puse mai multe întrebări deodată

- să nu fie lungi

- să nu fie de tipul la care să se răspundă prin da sau nu

- să nu sugereze răspunsul

- să nu fie ipotetice, etc.

Sursa

Despre mine

Fotografia mea
Living the life !! and enjoying all the good and bad things..

Persoane interesate